Антикорупційний суд призначив засідання у справі Укртелефільму

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив підготовче засідання за обвинуваченням трьох осіб у нанесенні збитку українській студії телевізійних фільмів.

Вищий антикорупційний суд призначив на 17 жовтня підготовче засідання у кримінальному провадженні про нанесення 68,72 млн грн збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

Таке рішення суд ухвалив 2 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, САП направила справу «Укртелефільму» до ВАКС. Раніше суд заочно взяв під варту співорганізатора цієї справи. Також суд продовжив домашній арешт екс-директору української студії телевізійних фільмів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: