Організаторка справи Укртелефільму позивалася до НАБУ

Читать на русском
Столичний адмінсуд не захотів розглядати позов підозрюваного до Національного бюро з приводу його затримання.
Окружний адміністративний суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд не відкрив провадження за позовом Олександри Гудзь, яку підозрюють в організації схеми з нанесення збитків державному підприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» на суму в 68,72 млн грн, до Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення 26 квітня ухвалила суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Любов Маруліна, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Гудзь подала позов до НАБУ, в якому просила визнати протиправними дії органу щодо незаконного затримання та тримання її під вартою. Суд встановив, що НАБУ не є суб'єктом владних повноважень щодо позивача у даних правовідносинах. У зв'язку з викладеним, суд доходить висновків, що позов підлягає вирішенню відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України слідчим суддею місцевого суду.

За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нагадаємо, Гудзь продовжили запобіжний захід. Також суд заочно взяв під варту Кургуна. Раніше суд залишив заарештованими гроші організатора в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: