Захворюваність на коронавірус у світі вийшла на плато – глава ВООЗ

Читать на русском
Зниження захворюваності та смертності спостерігається в Європі та регіоні Північної та Південної Америки. У районі Південно-Східної Азії, в тому числі в Індії, ситуація зворотна
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Захворюваність і смертність від коронавірусу в усьому світі вийшли на плато на неприйнятно високий рівень.

Про це заявив на брифінгу 10 травня генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус.

Так, зазначив він, за минулий тиждень зафіксовано 5,4 млн заражень і не менше 90 тисяч смертей від коронавірусу.

«На глобальному рівні ми зараз бачимо вихід на плато за кількістю випадків захворювання COVID - 19 і кількістю смертей. Однак це неприйнятно високе плато: на минулому тижні надійшли повідомлення про понад 5,4 млн випадків захворювання і майже 90 тис. померлих», - заявив глава ВООЗ.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зниження захворюваності та смертності спостерігається в Європі та регіоні Північної та Південної Америки. У районі Південно-Східної Азії, в тому числі в Індії, ситуація зворотна - різке зростання. Поширенню захворювання сприяють ослаблення санітарних заходів і нерівний доступ до вакцин.

«На країни з високими та середніми доходами припадає 53% населення планети, проте вони отримали 83% вакцини», - нагадав Гебреісус.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я раніше зазначила, що близько десятка країн, переважно африканських, все ще чекають на отримання вакцин від коронавірусу.

Також у ВООЗ заявили про неприйнятність існуючого нерівного розподілу вакцин у світі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: