Не тільки коронавірус: в Індії людей косить «чорна цвіль»

Читать на русском
Мукоромікоз – захворювання, яке характеризується розвитком в лімфатичних вузлах і легких виразок та некрозів, що в підсумку призводить людину до смерті.
Ілюстративне фотоAP Photo

В Індії на тлі пандемії коронавірусу, яка набула в країні характер національної катастрофи, фіксуються численні зараження мукоромікозом, відомим як «чорна цвіль».

Про це повідомляє видання India Today.

Повідомляється, що спалах мукоромікозу почався на території штату Гуджарат на заході Індії, де медики повідомили про виявлення понад ста випадків зараження, кількох смертях і мінімум восьми випадках повної втрати зору. Також наголошується, що мукоромікозом хворіють переважно ті люди, хто хворіє або вже перехворів на коронавірус.

Мукоромікоз - захворювання, яке характеризується розвитком в лімфатичних вузлах і легких виразок і некрозів, що в підсумку призводить людину до смерті.

Тим часом 8 травня в Індії зафіксували новий добовий рекорд кількості летальних випадків через коронавірусну хворобу. За останню добу померли 4187 осіб.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

2 травня в ЗМІ заявили, що індійська влада неодноразово отримувала попередження про високу небезпеку індійського штаму коронавірусу SARS-CoV-2, виявленого в країні. Однак уряд країни проігнорував попередження і не вжив жодних заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: