У Литві підтвердили випадок «бразильського» штаму COVID-19

Читать на русском
У Литві виявлено випадок бразильського штаму коронавірусу, який підвищує ризик перенести хворобу більш серйозно.
Reuters

У Литві виявлено випадок «бразильського» штаму коронавірусу, який підвищує ризик перенести хворобу більш серйозно.

Про це повідомляє Delfi.

Фахівець з інфекційних захворювань, професор Саулюс Чаплінскас зазначає, що поки у світі не виявлено серйозних наслідків зміни коронавірусу, але три штами (бразильський, південноафриканський і британський) класифікуються як мутації.

Чаплінскас вважає, що бразильський штам поширюється швидше та існує вищий ризик серйозного перебігу хвороби. Він викликає більш важкий перебіг хвороби приблизно в 2,6 раза частіше, а люди потрапляють в реанімацію в 2,2 раза частіше.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Порівнюючи ці три штами, бразильський за ступенем тяжкості захворювання – посередині. Найсерйозніший – це південноафриканський, потім бразильський, потім британський», – зауважив фахівець.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що індійський штам коронавірусу, значно небезпечніший вид інфекції, що має подвійну мутацію, незабаром з'явиться в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: