Після травневих свят захворюваність коронавірусом в Україні зросте – лікар

Читать на русском
Владі варто задуматися над тим, щоб постаратися вакцинувати хоча б половину населення України до Дня Незалежності
Ілюстративне фотоФото УНІАН

В Україні після травневих свят знову різко зросте захворюваність на коронавірус, оскільки у свята проводиться менше тестувань, а люди активніше контактують.

Про це розповів лікар-імунолог Андрій Волянський в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Протягом святкових днів йде різке зниження випадків захворювання і кількості летальних випадків. У свята менше тестують і фіксують, тому коли ми вийдемо зі святкових днів, це буде вже найближчий вівторок, ми побачимо деяке збільшення. Але, з усім тим, на сьогодні ми маємо протягом 9 днів Травня щодня 250 летальних випадків. Це різко контрастує з тими цифрами, які були у квітні – близько 400 щоденних летальних випадків. Це, безумовно, плюс», - зазначив імунолог.

Подкаст «Словом» за 7 травня: підсумки візиту Блінкена, вихід з «червоної зони» і амністія капіталів«Слово і діло» представляє щоденний подкаст «Словом». Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, але й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

За його словами, святкові дні - це перепочинок для України, але розслаблятися не варто; після свят треба дотримуватися ізоляційних заходів, намагатися тестувати більше людей для захисту вразливих. А владі варто задуматися над тим, щоб постаратися вакцинувати хоча б половину населення України до Дня Незалежності.

«Безумовно, якщо вдасться досягти показника 50% вакцинованих, то можна буде говорити, що колективний захист в Україні створено. На сьогодні ми маємо близько 25% людей, які перехворіли природним шляхом, якщо ще 40 або 45% будуть вакциновані - це вже необхідні 70% для колективного захисту. Питання: це настане в серпні або ж пізніше. Бачачи сьогоднішню динаміку, 2% вакцинованих всього лише однією дозою з 25 Лютого, все-таки в це (вакцинацію більшої частини населення до Дня незалежності – ред.) мало віриться», - резюмував лікар.

Нагадаємо, Україна серед країн світу займає 11 місце, за кількістю нових заражень, серед країн Європи - 4 позицію, за рівнем смертності за добу від коронавірусу в Європі - 2 місце.

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні станом на 9 травня зросла на 5372 людини за добу. Зокрема захворіли 244 дитини та 57 медпрацівників.

Напередодні в МОЗ заявили, що Україна вийшла з третьої хвилі пандемії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: