До кібератаки на США причетні російські хакери – CNN

Читать на русском
До хакерської атаки, що три дні тому паралізувала роботу найбільшого американського трубопроводу Colonial Pipelinе, може бути причетне угруповання, пов’язане з Росією.
Фото: Bigmir.net

Злочинне угрупування DarkSide, яке, як вважається, може бути винним у масштабній кібератаці на найбільшу в США трубопровідну компанію Colonial Pipeline, - з Росії.

Про це повідомляє CNN, із посиланням на колишнього високопоставленого чиновника в сфері кібербезпеки, чиє ім’я не наводить.

Зазначається, що DarkSide зазвичай атакує неросійськомовні країни.

Видання Bloomberg і The Washington Post також повідомили про ймовірну причетність DarkSide до кібератаки.

Раніше про DarkSide у зв’язку зі зламом систем трубопроводу повідомили, пославшись на анонімні джерела, Reuters і Associated Press. За їхньою інформацією, це угруповання займається здирництвом грошових коштів із використанням відповідних програм і уникає цілей в країнах колишнього СРСР.

Компанія Colonial Pipeline Company заявила в неділю, що вона працює над планом перезапуску своєї трубопровідної системи, яка була тимчасово зупинена для стримування загрози.

Компанія дізналася про кібератаку в п'ятницю. Це призвело до припинення її операцій.

Нагадаємо, що хакери змогли проникнути до мережі Colonial й отримали майже 100 ГБ даних. Захопивши дані, хакери заблокували дані на деяких комп'ютерах і серверах, зажадавши викупу. У разі невиплати хакери пригрозили витоком даних.

Раніше ми повідомляли, що ця потужна кібератака змусила Білий дім сформувати на вихідних міжвідомчу робочу групу для підготовки до різних сценаріїв, включаючи необхідність прийняття додаткових заходів для пом'якшення будь-якого потенційного впливу на поставки палива. Також американський уряд в зв’язку з інцидентом оголосив надзвичайний стан.

Напередодні у США засудили українського хакера через кібератаки на американські компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: