У США засудили українського хакера через кібератаки на американські компанії

Читать на русском
Суд Вашингтона засудив громадянина України Федора Гладиря до десяти років позбавлення волі за серію кібератак на американські компанії.
Фото з відкритих джерел

Суд Вашингтона засудив громадянина України Федора Гладиря до десяти років позбавлення волі за серію кібератак на американські компанії.

Про це повідомляється на сайті Мін'юсту США.

Громадян України Федора Гладиря, а також Дмитра Федорова та Андрія Копакова затримали у 2018 році за звинуваченням у кібератаках проти більше ніж 100 компаній.

Вони складалися в хакерського угруповання FIN7, що атакувало понад 100 американських компаній, переважно в ресторанах і готелях. Зазначають, що вони викрадали номери мільйонів банківських карт та приватну та непублічну інформацію, яку група використовувала або продавала з метою отримання прибутку. Здійснювали також зломи у Великобританії, Австралії та Франції.

В Мін'юсті тоді повідомляли, що хакери з FIN7 працювали під прикриттям компанії Combi Security з офісами в Росії та Ізраїлі, через неї ж в угрупування залучалися нові люди. Гладиря затримали у січні 2018 року в Дрездені в Німеччині і екстрадували до США. Федорова заарештували в Польщі, а Колпакова в Іспанії.

Нагадаємо, на одному з відомих хакерських форумів невідомі безплатно опублікували персональні дані не менше, ніж 533 мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook зі 106 країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: