СБУ попередила хакерську атаку на держоргани від спецслужб РФ

Читать на русском
Спецслужби РФ планували здійснити хакерську атаку на держоргани України. Посадовцям мали надіслати  замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням.

Спецслужби РФ планували здійснити вірусну атаку на держоргани України.

Як інформує пресслужба СБУ, кіберфахівці Служби безпеки України встановили, що російські куратори «найняли» хакера із Запоріжжя.

СБУ викрила хакерів, які зламували акаунти посадовцівУ СБУ накрили банду хакерів, які на замовлення з РФ зламувало месенджери, облікові записи у соцмережах та електронні поштові скриньки посадових осіб Київщини.

Він мав за гроші здійснити провокацію, надіславши українським посадовцям замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням.

Хакеру вже повідомлено про підозру за статтею «Державна зрада».

Раніше ми писали, що СБУ заявила про блокування масштабної кібератаки хакерського угруповання Armageddon, яке пов'язують з Росією. Атака планувалася на урядові ресурси.

Нагадаємо, СБУ викрила хакерів, які зламували акаунти посадовців. Слідство встановило, що хакери через підконтрольний віртуальний сервер зламували облікові записи мобільних месенджерів і соцмереж низки посадовців. Серед постраждалих – голова одного з районних судів області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: