Джонсон анонсував посилення боротьби з кібератаками у Британії

Читать на русском
Прем'єр Британії Джонсон анонсував посилення кіберпотенціал країни для протистояння ворогам.
фото REUTERS

Велика Британія повинна наростити свій потенціал для протистояння ворогам у кіберпросторі за допомогою проведення спецоперацій в цій сфері.

Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона перед публікацією огляду по стратегії національної безпеки, який прем'єр повинен представити парламенту.

Російські хакери здійснили кібератаку на держоргани – РНБОУ РНБО повідомили про хакерську атаку на систему документообігу державних органів, яку могли здійснити хакери з Російської Федерації.

За його словами, найближчим часом буде опубліковано огляд зі стратегії національної безпеки, в якому наголошено на важливості розвитку кібертехнологій.

«Сила в кіберпросторі зробила революцію в тому, як ми живемо і воюємо, точно так же, як авіація 100 років тому. Нам необхідно нарощувати наш кіберпотенціал, щоб ми могли скористатися цими можливостями і при цьому гарантувати, що тим, хто намагається атакувати нас і наш спосіб життя, будуть перешкоджати на кожному кроці», - зазначив Джонсон.

Він також зазначив, що новий комплексний підхід до кіберпростору посилить здатність захистити британський народ, а також буде сприяти просуванню інтересів Лондона в усьому світі.

Крім того, за його словами, створені у минулому році Національні кіберсили будуть базуватися на півночі Англії.

Нагадаємо, раніше Джонсон представив план виходу Великої Британії з локдауну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: