У РФ після щеплення «Супутником» померли чотири людини – ЗМІ

Читать на русском
Відзначається, що після вакцинації померли три жінки у віці 51, 69 і 74 років. У всіх трьох відзначалися проблеми зі здоров'ям
Ілюстративне фотоФото РІАН

У Росії не менше, ніж чотири людини померли незабаром після того, як отримали щеплення від коронавірусу вакциною власної розробки РФ «Супутник V». Ще у шести осіб виникли серйозні ускладнення.

Про це повідомляє EUobserver з посиланням на внутрішні файли Росспоживнагляду.

Відзначається, що після вакцинації померли три жінки у віці 51, 69 і 74 років. У всіх трьох були проблеми з серцем, легенями або рівнем цукру в крові. Ще одна жінка загинула від підступних ускладнень - вона отримала першу дозу вакцини в кінці січня, на початку лютого вона була госпіталізована зі скаргами на слабкість і нудоту, тестування показало у неї COVID-19.

Всі пацієнти, у яких виникли ускладнення, були набагато молодші - одному з них було всього 25 років. У них були відзначені такі симптоми, як утруднене дихання, судоми, набряки, м'язова слабкість, високий кров'яний тиск, головні болі, запаморочення, лихоманка.

Внутрішні файли Росспоживнагляду є справжніми; їх справжність підтвердив старший Вірусолог Московського науково-дослідного інституту епідеміології та мікробіології імені Гамалеї Денис Логунов. Саме НІІЕМ ім. Гамалеї - розробник вакцини «Супутник V». Своєю чергою, в Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) заявили виданню, що дуже серйозно сприйняли цю інформацію.

Нагадаємо, Росія подала заявку в ЄС на реєстрацію своєї COVID-вакцини.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав причини відмови України

Шмигаль назвав дві причини відмови від російської вакциниПрем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав причини відмови України від закупівлі російської COVID-вакцини Супутник V.
від закупівлі російської COVID-вакцини «Супутник V». Одна з них – вакцина ще не пройшла всі випробування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: