Білоруські медики відмовляються вакцинуватися російською вакциною – ЗМІ

Читать на русском
У білоруському Бресті медичні працівники, яких віднесли до групи ризику та зобов’язали вакцинуватися від коронавірусу російською вакциною «Спутник V», відмовляються робити щеплення.
Фото з відкритих джерел

У білоруському Бресті медичні працівники, яких віднесли до групи ризику та зобов’язали вакцинуватися від коронавірусу російською вакциною «Спутник V», відмовляються робити щеплення.

Про це повідомляє Білоруський Партизан.

Пандемія коронавірусу: скільки коштують вакцини Pfizer, Moderna та іншіАмериканська вакцина Moderna коштує 25-37 доларів за дозу, вакцина компаній Pfizer і BioNTech – 16-19,5 доларів.

«У нашій поліклініці (у Бресті - ред.) з двадцяти осіб щеплення зробили лише завідувач і старша медсестра. Про побічні ефекти від вакцини точно не скажу, але, схоже, у старшої медсестри вони були», - каже співрозмовниця видання.

Керівництво поліклініки про причини відмов від щеплення медичний персонал не розпитує, але в приватних розмовах лікарі і медсестри критично висловлюються про «Спутник V», сумніваючись у високій ефективності російської вакцини.

Офіційно початок масової вакцинації населення в Білорусі заплановано на кінець весни.

Передбачається, що щеплення зможе зробити кожний бажаючий безкоштовно. Щоправда, наскільки це відповідає реальності, поки що не зрозуміло.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія подала заявку на реєстрацію своєї COVID-вакцини в Євросоюзі.

Також ми писали, що угорське агентство з контролю за лікарськими засобами рекомендувало схвалити використання в країні російської вакцини від коронавірусу «Спутник V».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: