Австрія домовилася щодо придбання у Росії вакцини «Супутник»

Читать на русском
При цьому Відень ігнорує той факт, що Супутник не сертифікований в Європі, а також що ця вакцина не вивчена цивілізованою спільнотою
Себастьян Курцeuromag.ru

Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про успішне завершення переговорів з Москвою про закупівлі російської вакцини від коронавірусу «Супутник V». Відень планує закупити один мільйон доз вакцини.

Про це повідомляє австрійське видання Kronen Zeitung.

«Закупівля для нас можлива», - підтвердив Курц 10 квітня. За його словами, Австрія купить у Росії мільйон доз вакцини, і цей мільйон прискорить австрійську вакцинаційну кампанію. При цьому Відень ігнорує той факт, що «Супутник» не сертифікований в Європі, а також що ця вакцина не вивчена цивілізованим співтовариством і стала причиною чималої кількості смертей в самій Росії.

Нагадаємо, в Росії не менше, ніж чотири людини померли незабаром після того, як отримали щеплення від коронавірусу вакциною власної розробки РФ «Супутник V». Ще у шести осіб виникли серйозні ускладнення.

Раніше Росія подала заявку в ЄС на реєстрацію своєї COVID-вакцини.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав причини відмови України від закупівлі російської COVID-вакцини «Супутник V». Одна з них – вакцина ще не пройшла всі випробування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: