Міжнародна медична допомога для Індії не потрапляє в лікарні – CNN

Читать на русском
Одна з проблем – Індія не мала готових механізмів з розподілу допомоги та довелося створювати їх буквально з нуля.
Ілюстративне фотоAP Photo

Міжнародна допомога, яку направляють до Індії у зв'язку зі спалахом COVID-19 в країні, не потрапляє в лікарні, а затримується в аеропорту.

Про це повідомляє CNN.

До Індії з минулого тижня прибувають літаки з апаратами штучної вентиляції легенів, киснем і противірусними препаратами. При цьому, поки медики захлинаються від нестачі найнеобхіднішого, велика частина допомоги залишається в ангарах на зберіганні.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

«У вівторок ввечері індійський уряд рішуче спростував будь-яку затримку, заявивши, що він встановив «упорядкований механізм» для розподілу допомоги. Майже 4 мільйони пожертвуваних предметів, що охоплюють 24 категорії, вже розподілені по 38 медичним установам по всій країні, йдеться в заяві Міністерства охорони здоров'я. Але на місцях багато державних і місцевих властей стверджують, що від центрального уряду практично не надходило повідомлень про те, як і коли вони отримають допомогу», - зазначає агентство.

Одна з проблем - Індія не мала готових механізмів з розподілу допомоги та довелося створювати їх буквально з нуля.

«Уряду знадобилося сім днів, щоб створити механізм розподілу поставок в Штати, йдеться в пресрелізі Міністерства охорони здоров'я у вівторок. Вони почали працювати над планом 26 квітня, і лише 2 травня опублікували свою стандартну операційну процедуру (SOP) - керівництво з розподілу допомоги. У релізі не вказувалося, в який день почався розподіл допомоги», - наголошується в повідомленні, агентство додає, що ця семиденна затримка обійшлася уряду Індії в мінімум 23 тисячі життів.

Нагадаємо, в Індії з 22 квітня фіксується понад 300 тис.тих, що заразилися щодоби.

Десятки країн погодилися допомогти Індії з медобладнанням і киснем. Допомогу на 70 млн доларів надасть американська компанія Pfizer.

Україна з 2 травня закрила кордон для приїжджаючих з Індії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: