Індійський штам коронавірусу скоро буде в Україні – Степанов

Читать на русском
Міністр нагадав, що цей штам значно небезпечніший за всіх, з якими раніше довелося зіткнутися, а також вражає переважно молоде населення.
Міністр охорони здоров'я Максим Степановslovoidilo.ua

Індійський штам коронавірусу, значно небезпечніший вид інфекції, що має подвійну мутацію, незабаром з'явиться в Україні.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми можемо говорити, що він точно буде. І це реальність, і говорити треба правду. Зараз він вже зафіксований зокрема в країнах-сусідах, це і Чехія, Польща, Румунія. І тому зрозуміло, що в кінцевому підсумку він з'явиться і в Україні так, як це було з британським штамом або з південноафриканським», - сказав він.

Міністр нагадав, що цей штам значно небезпечніший за всіх, з якими раніше довелося зіткнутися, а також вражає переважно молоде населення.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

«Він досить агресивний, більш контагіозний, досить складна клінічна картина з ураженням різних органів, в тому числі й шлунка, нирок. Сильна інтоксикація, і цей штам вражає молоде населення, що дуже неприємно», - сказав він.

Степанов додав, що невідомо, яких ще мутацій можна чекати від коронавірусу, тому варто готуватися до найгіршого, щоб мати можливість захищатися.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

29 квітня прийшло повідомлення про те, що індійський штам виявлений на території Румунії, Ізраїлю та Франції. 3 травня в Польщі був зафіксований перший випадок індійського штаму коронавірусу. Ним захворів дипломат, який був евакуйований з Індії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: