Україна повторює індійський сценарій епідемії коронавірусу – лікар

Читать на русском
Україну врятує тільки вакцинопрофілактика, але вакцини немає, а програми інфекційної безпеки не впроваджуються
Коронавірус в Індії набув розмаху національної катастрофиpicture-alliance

Україна має всі ризики повторити індійський сценарій з коронавірусом з тими ж наслідками.

Про це заявив керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, Україну врятує тільки вакцинопрофілактика, але вакцини немає.

«Річ у тому, що ми повторюємо індійський сценарій. Україна довела, що у нашої влади, як національного рівня, так і місцевих, немає бажання впроваджувати програми інфекційної безпеки. Тому єдиний для нас шанс - це дійсно велике охоплення вакцинопрофілактики. Але вакцини немає... і оскільки у нас фізично не вистачає вакцини, уряд розтягує процес», — сказав він.

Тим часом 8 травня в Індії зафіксували новий добовий рекорд кількості летальних випадків через коронавірусну хворобу. За останню добу померли 4187 осіб.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

2 травня в ЗМІ заявили, що індійська влада неодноразово отримувала попередження про високу небезпеку індійського штаму коронавірусу SARS-CoV-2, виявленого в країні. Однак уряд країни проігнорував попередження і не вжив жодних заходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: