Реальна кількість жертв коронавірусу може вдвічі перевищувати офіційну цифру – CNN

Читать на русском
Офіційні дані свідчать, що коронавірус забрав життя понад трьох мільйонів осіб, проте дослідники оцінюють передбачувані людські втрати в 6,9 мільйона осіб
Ілюстративне фотоAP Photo

Коронавірусна смертність у всьому світі може вдвічі перевищувати цифри наданої офіційної статистики.

Про це повідомляє американський телеканал CNN, посилаючись на результати досліджень Інституту показників і оцінки здоров'я при Вашингтонському університеті.

Офіційні дані свідчать, що коронавірус забрав життя понад трьох мільйонів осіб, проте інститут оцінює ймовірні людські втрати в 6,9 мільйона осіб. Ця цифра більше, ніж у два рази перевищує кількість офіційно зареєстрованих 3,2 млн смертей.

Так, передбачається, що в США замість офіційних 574 тисячі смертей померло не менше 905 тисяч осіб (на 58% більше офіційної статистики). В Індії та Мексиці число померлих занижено не менше, ніж в три рази. В Індії до вересня сумарні людські втрати можуть скласти 1,4 млн осіб.

Вчені відзначають, що число смертей від коронавірусу значно занижено майже у всіх країнах. Однак це відбувається через неповні можливості тестування, надмірне навантаження на системи охорони здоров'я і неврахованих випадків смерті на початку пандемії, а не по злому наміру.

Станом на 7 травня у світі COVID-19 інфіковано 156 681 524 особи, з них одужали 134 042 630 осіб. Кількість померлих зросла до 3,2 млн.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 2 097 024 випадки коронавірусної хвороби-19, з них понад 45 тисяч — летальні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: