Ще одна країна зобов'язалася підтримати вступ України до Євросоюзу

Читать на русском
Це вже третя декларація подібного роду - раніше підтримувати вступ України до Євросоюзу зобов'язалися Литва і Польща
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Латвії Егілс Левітс підписали Спільну декларацію щодо європейської перспективи України - це означає, що Латвія стала третьою країною, яка бере на себе зобов'язання підтримати вступ України до Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Підписана президентами Декларація закріплює договори про те, що Латвія підтримає заявку України на членство в Європейському Союзі, коли та буде готова її подати.

«У цій двосторонній декларації йдеться про багато важливих речей з точки зору євроінтеграції України. Йдеться про прогрес України у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, а також про підтримку Латвією його оновлення. Йдеться про підтримку Латвією оновлення політики Східного партнерства в контексті ще більших євроінтеграційних прагнень України», - розповів заступник керівника офісу глави держави Ігор Жовква.

За його словами, це вже третя Декларація подібного роду - раніше підтримувати вступ України до Євросоюзу зобов'язалися Литва і Польща. Та й в цілому, в країнах ЄС великий відсоток тих, хто підтримує вступ України до лав країн-членів.

Раніше Зеленський заявляв, що Європейський Союз повинен продемонструвати реальну підтримку євроінтеграційних прагнень України, яка продовжує боротися за свою незалежність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: