Криклій розповів, як просуваються ремонти аеропортів

Читать на русском
Криклій повідомив, на якій стадії будівництво аеропортів у Дніпрі, на Закарпатті, в Ужгороді, Одесі, Херсоні та Рівному.
Владислав КриклійФото Слово і діло

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, на якій стадії перебуває реконструкція або будівництво аеропортів у Дніпрі, на Закарпатті, в Ужгороді, Одесі, Херсоні та Рівному.

Про це він написав у Facebook у п'ятницю, 7 травня.

Аналізуємо виконання президентської програми: відновлення аеропортів в областяхВідновити аеропорти в облцентрах обіцяв у програмі Зеленський. Поки що плани є на 15-18 аеропортів.

За його словами, в аеропорту «Дніпро» триває будівництво терміналів і підготовчі роботи з будівництва смуги. Підготовчі роботи планується завершити у цьому місяці.

«Закарпаття» - на підтвердження кінцева локація аеропорту. Як пише Криклій, назву нового аеропорту будуть визначати з закарпатцями разом. Планується вже на початку наступного року почати будівництво, уточнив міністр.

Що стосується аеропорту «Ужгород», то з червня очікується відновлення польотів.

В аеропорту «Одеса» всі роботи з будівництва першої черги нового аеродрому завершені і залишилася тільки перевірка Державіаслужбою України та процедура сертифікації. За словами Криклія, нову бетонну смугу довжиною 2800 м і шириною 45 м планується відкрити вже цього літа.

«Херсон» - проєктно-кошторисна документація готова для державної експертизи. До кінця року планується завершити роботи з реконструкції злітної смуги.

Щодо аеропорту «Рівне» зараз розробляється проєктна документація для установки засобів навігації та посадки. До кінця року планується завершити реконструкцію периметрів огорожі і встановити радіотехнічне обладнання, підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше Криклій повідомляв, що будівництво аеропорту на Закарпатті триватиме до 3 років.

У квітні цього року президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єром Словаччини роботу аеропорту в Ужгороді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: