Аеропорт у Дніпрі перейменували

Читать на русском
Аеропорт Дніпропетровськ офіційно перейменували на аеропорт Дніпро. Згодом йому також присвоять ім'я історичного діяча.
Владислав КриклійФото Слово і діло

Аеропорт «Дніпропетровськ» офіційно перейменували на аеропорт «Дніпро». Крім того, цієї весни жителі міста визначаться, ім'ям якого історичного діяча його назвати.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в Facebook у четвер, 8 квітня.

Аеропорт – у кожну область: повітряні ворота яких українських міст потребують реконструкціїВідновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко. Ми вирішили розібратися, в якому стані аеропорти зараз, щоб було простіше стежити за виконанням обіцянки.

«Стара назва аеропорту «Дніпропетровськ залишилася остаточно в минулому. У сертифікатах аеродрому, збірнику аеронавігаційної інформації, в інформаційних матеріалах, а також в реєстрах нинішній аеропорт вже називається «Дніпро», - написав міністр.

Він додав, що цієї весни жителі Дніпра і Дніпропетровській області зможуть проголосувати, на честь якого знакового історичного діяча буде названий новий аеропорт.

Криклій також розповів, що вже до кінця наступного року почне функціонувати новий термінал, до якого будуть перенаправлені і всі літаки, а до кінця 2023 року в Дніпрі буде і нова злітно-посадкова смуга.

Нагадаємо, у березні 2021 року в міжнародному аеропорту в Дніпрі розпочалося будівництво першої черги нового аеродромного комплексу.

Криклій запевнив, будівництво першої черги аеропорту Дніпра завершиться до кінця 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: