Криклій розповів, які аеропорти здадуть в концесію наступного року

Читать на русском
Першими пілотними концесійними проектами будуть аеропорти у Львові та Херсоні. Відомство уже готує все необхідне, щоб розпочати переговори.
Слово и дело

Першими пілотними концесійними проєктами будуть аеропорти у Львові та Херсоні. Відомство уже готує все необхідне, щоб розпочати переговори.

Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій під час IV Українсько-німецького бізнес-форуму.

За цей рік у міністерстві планують зібрати необхідну інформацію про можливості України і вже наступного року розпочати передачу.

Аеропорт – у кожну область: повітряні ворота яких українських міст потребують реконструкціїВідновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко. Ми вирішили розібратися, в якому стані аеропорти зараз, щоб було простіше стежити за виконанням обіцянки.

Криклій додав, що раніше міністерство планувало передати перші регіональні аеропорти у цьому році. Тоді вивчали доцільність концесій аеропортів Львова, Запоріжжя, Херсону та Чернівців. Однак міністр вважає, що цього року не найкращий час для залучення інвесторів.

Також міністр нагадав, що у концесію в Україні уже здали перші порти.

Нагадаємо, 26 червня 2020 року Україна передала в концесію Херсонський морський торговельний порт терміном на 30 років.

20 серпня, Україна і Катар підписали договір про передачу в концесію миколаївського спеціалізованого морського порту «Ольвія».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: