Над Донецьким аеропортом ще піднімуть прапор України – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський в День пам'яті захисників Донецького аеропорту висловив подяку кіборгам.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в День пам'яті захисників Донецького аеропорту висловив подяку «кіборгам» за їхній подвиг і пообіцяв, що над ДАП знову підніметься український прапор.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Оборона Донецького аеропорту: два головні висновки з історії «кіборгів»Історія захисників Донецького аеропорту має стати прикладом для патріотичного виховання молоді.

Зеленський, зокрема, заявив, що оборона українськими бійцями Донецького аеропорту остаточно зламала плани Росії щодо захоплення нашої країни. Бої за аеропорт були одними з найзапекліших.

«Наші відважні хлопці - військові, добровольці, волонтери - тримали оборону ДАП 242 дня. Вони трималися, незважаючи на регулярні атаки противника і постійні фейки у ворожих ЗМІ про те, що аеропорт ось-ось захоплять. За цю стійкість, безстрашність і незламність захисників Донецького аеропорту назвали кіборгами», - підкреслив Зеленський.

Президент додав, що захисники аеропорту показали, як можна воювати зі значно більшими силами противника.

«Не віддавати ворогові без бою жодного сантиметра своєї території. Чи не тому, що вона має якесь стратегічне значення, а тому, що це - твоя земля, твій будинок, який потрібно захищати», - зазначив він.

Глава держави подякував «кіборгам», загиблим і живих, за їхній подвиг.

«Ми обов'язково вистоїмо і здобудемо перемогу. І над Донецьким аеропортом знову буде піднято синьо-жовтий прапор України», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 16 січня в Україні День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: