Ще одного засудженого антикорупційним судом оголосили в розшук

Читать на русском
Засудженого антикорупційним бюро колишнього керівника дочірнього підприємства оголосили в розшук, оскільки він ухиляється від вироку.
Костянтин Старовойт

Національна поліція України оголосила в розшук колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта, якого Вищий антикорупційний суд засудив до 8 років позбавлення волі.

Відповідна інформація оприлюднена в розшуковому обліку Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в обліках, датою зникнення Старовойта вказали 10 лютого, а підставою – ухилення засудженим від виконання вироку суду.

Нагадаємо, 6 серпня 2020 року ВАКС визнав винним колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта в розтраті 8,6 мільйона гривень. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавленням волі строком на 8 років із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, протягом 3 років із конфіскацією частини майна. Так, ВАКС конфіскував автомобіль Старовойта Kia Optima 2012 року випуску. Крім того, суддя повернув ДП «Центргаз» 8,6 млн грн, які перебувають на рахунку «Нафтогазгруп «Деметра» і були заарештовані. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін.

За версією слідства, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

У червні НАБУ повідомило про підозру Старовойту. Після цього САП передала цю справу до суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: