Делегація Індії на саміті G7 пішла на самоізоляцію

Читать на русском
Делегація Індії, що бере участь в роботі зустрічі голів МЗС країн Групи семи в Лондоні, пішла на самоізоляцію в повному складі.
Dr. S. Jaishankar

Делегація Індії, що бере участь в роботі зустрічі голів МЗС країн G7 в Лондоні, пішла на самоізоляцію в повному складі після того, як два її представника здали тести на коронавірус, і вони виявилися позитивними.

Про це йдеться в поширеній у середу заяві уряду Великої Британії.

Індія побила новий антирекорд добової смертності через COVIDВ Індії за добу зафіксували новий рекорд від коронавірусу - 3 780 померлих. Заразилися ще понад 382 тисячі осіб.

Вихід на самоізоляцію після позитивних результатів аналізів на коронавірус передбачений спеціальним протоколом, розробленим для першої за два роки очної зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, яка проходить з 3 по 5 травня в столиці Сполученого Королівства, головуючої в цьому році в об’єднанні.

Крім керівників зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії на захід запрошені верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, представники Австралії, Індії, Південної Кореї і ПАР, а також генеральний секретар Асоціації держав Південно- Східної Азії Лім Джок Хой.

Як вказав у вівторок глава МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар в Twitter, на фоні виявлення двох випадків зараження коронавірусом члени індійської делегації планують дистанційно взяти участь у запланованому на середу пленарному засіданні.

Раніше в МЗС Великої Британії підкреслювали, що міністерські зустрічі G7 проходять з дотриманням суворих протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, в Індії з 22 квітня фіксується понад 300 тисяч нових інфікованих що доби.

Десятки країн погодилися допомогти Індії з медобладнанням і киснем.

Україна з 2 травня закрила кордон для приїжджих з Індії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: