Україна закриває в’їзд з Індії - Держприкордонслужба

Читать на русском
З 2 травня Україна закриє в’їзд для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Такі обмеження діятимуть до кінця карантину.
Фото: Уніан

З 2 травня Україна закриє в’їзд для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Такі обмеження діятимуть до кінця карантину.

Про це повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби України.

«00 год. 00 хв. 2 травня 2021 року на період дії карантину прийнятим рішенням забороняється перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виключення становлять:

  • іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України;
  • є подружжям або дітьми громадян України;
  • працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей;
  • інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням з Міністерством закордонних справ.

При цьому, обов’язковій самоізоляції, обсервації підлягають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну та прибули з Індії або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Зазначимо, що наразі карантин в Україні запроваджено до 30 червня 2021 року. Закриття кордону для Індії відбуватиметься до поліпшення епідемічної ситуації в цій країні.

Напередодні в Індії зафіксували новий антирекорд за кількістю нових випадків коронавірусу. За попередню добу в країні підтвердили майже 380 тисяч нових випадків інфікування. Причиною такого масштабного спалаху є новий штам коронавірусу, який вже назвали «індійським». Цей штам має відразу дві мутації.

Нагадаємо, що сорок країн заявили про готовність допомогти доставити кисневі установки в Індію для допомоги у критичній ситуації з COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: