В Індії зафіксована рекордна кількість смертей від коронавірусу

Читать на русском
Число нових випадків зараження на коронавірус в Індії незначно знизилося в неділю, 2 травня, але кількість смертей від COVID-19 підскочило до рекордних 3689 осіб.

Число нових випадків зараження на коронавірус в Індії незначно знизилося в неділю, 2 травня, але кількість смертей від COVID-19 підскочило до рекордних 3689 осіб.

Ще один штат закрився на карантин, оскільки система охорони здоров'я країни не здатна впоратися з величезним навантаженням, повідомляє Reuters.

Влада повідомила про 392 488 нові випадки за попередні 24 години, у результаті чого загальне число випадків досягло 19,56 млн. На даний момент вірус убив 215 542 особи. У суботу Індія повідомила про рекордні 401 993 нові випадки коронавірусу.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Індійські лікарні, морги та крематорії переповнені, оскільки в країні щодня реєструється понад 300 тисяч випадків захворювання протягом більше 10 днів поспіль. Десятки осіб померли за останній тиждень через брак кисню у лікарнях лише в Делі.

Майже 10 індійських штатів і територій впровадили обмеження в тій чи іншій формі, навіть попри те, що федеральний уряд як й раніше неохоче вводить національну ізоляцію.

Східний штат Одіші став останнім, котрий оголосив про двотижневу ізоляцію, приєднавшись до Делі, Махараштра, Карнатака і Західної Бенгалії. Інші штати, в тому числі Уттар-Прадеш, Телангана, Ассам, Андхра-Прадеш і Раджастхан, впровадили або комендантську годину в нічний час, або карантин у вихідні.

Газета Indian Express повідомила в неділю, що цільова група країни по COVID-19 порадила федеральному уряду впровадити національну ізоляцію.

Нагадаємо, Єврокомісія пропонує перевіряти стічні води в великих містах на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: