Розслідування авіакатастрофи Ан-26 завершено

Читать на русском
Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі за фактом падіння літака Ан-26 біля Чугуєва Харківської області. Підозри оголосили шести військовим.
ua.news

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі за фактом падіння літака Ан-26 біля Чугуєва Харківської області, в результаті якого загинули 26 військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у четвер, 6 травня.

Катастрофи військової авіації: скільки літаків та вертольотів розбилось в світі з початку 2020 рокуАвіатрощі, у тому числі, під час навчальних польотів, сталися в Пакистані, США, РФ, окупованому Криму, Казахстані, Індії та Україні.

Як повідомляється, підозри оголосили шести військовим: командувачу Повітряних сил Збройних сил України; колишньому командиру військової частини А4104 та двом його заступникам; колишньому керівнику польотами на аеродромі «Чугуїв»; виконувачу обов'язків начальника ХНУВС ім. Івана Кожедуба.

Їх підозрюють у незабезпеченні безпеки польотів на ввірених їм напрямках, порушення правил підготовки і проведення польотів, а також халатне ставлення до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України).

Як заявили в ОГП, військові допустили неналежну підготовку та затвердження документів про умови експлуатації літака. Також вони недостатньо проконтролювали рівень підготовки пілотів-інструкторів і навчальний процес.

Кримінальне провадження налічує понад 60 томів. Зараз його вивчають адвокати підозрюваних. Після цього буде прийнято рішення про вручення обвинувальних актів підозрюваним і направлення їх до суду.

Нагадаємо, 25 вересня 2020 року військовий літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва. Він здійснював навчальні польоти. На борту перебували 27 осіб, з них 20 - курсанти харківського військового університету. 26 людей загинули. Вижив тільки один курсант.

Раніше повідомлялося, що трьох нових фігурантів справи відправили під домашній арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: