Катастрофа АН-26: двом підозрюваним продовжили арешт

Читать на русском
Сьогодні суд продовжив арешт двом підозрюваним у справі про катастрофу літака АН-26 біля Чугуєва Харківської області.

Сьогодні суд продовжив арешт двом підозрюваним у справі про катастрофу літака АН-26 біля Чугуєва Харківської області.

Про це РБК-Україна сказав адвокат Олександр Фролов.

Він зазначив, що минулого тижня суд розглянув клопотання слідства і прокуратури про продовження терміну утримання під вартою двох підозрюваних у недбальстві військовослужбовців - екскерівника військової частини Чугуєва В'ячеслава Глазунова і керівника польотів Олександра Жука.

«Продовжено арешти і Глазунову і Жуку до 18 березня», - повідомив він.

Адвокат зазначив, що на це рішення суду буде подана апеляція. Юрист також сказав, що суди проігнорували звернення особового складу 9 авіаційних полків Збройних сил України, які закликали відпустити з-під варти офіцерів Глазунова та Жука.

Захисник зазначив, що його підзахисний, керівник польотів Олександр Жук, не порушував норми службових інструкцій, відправляючи в політ літак АН-26 з курсантами. Зокрема, керівник польотів не мав повноважень перевіряти перевантаження кожного борту або оформляти допуск до польоту командиру екіпажу.

Крім того, слідство у справі АН-26 продовжено до 17 березня. Це рішення ухвалив 5 лютого заступник генпрокурора Максим Якубовський.

Увечері 25 вересня військовий літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва. Він здійснював навчальні польоти. На борту перебували 27 осіб, з них 20 - курсанти харківського військового університету. 26 людей загинули. Вижив тільки один курсант.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: