Катастрофа Ан-26: нових підозрюваних відправили під нічний домашній арешт

Читать на русском
Трьох нових фігурантів справи про катастрофу літака Ан-26 у Харківській області суд відправив під нічний домашній арешт.
фото НПУ

Трьох нових фігурантів справи про катастрофу літака Ан-26 під Чугуєвом у Харківській області суд відправив під нічний домашній арешт.

Про це у середу, 5 травня, з посиланням на інформацію ДБР повідомляє «Укрінформ».

Катастрофи військової авіації: скільки літаків та вертольотів розбилось в світі з початку 2020 рокуАвіатрощі, у тому числі, під час навчальних польотів, сталися в Пакистані, США, РФ, окупованому Криму, Казахстані, Індії та Україні.

Таке рішення Печерський суд Києва ухвалив у понеділок, 3 травня.

«Колишньому начальнику Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба, заступнику командира військової частини А4104, де сталася катастрофа, і заступнику командира зазначеної військової частини з льотної підготовки обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту терміном на 60 діб», - йдеться в повідомленні.

У ДБР уточнили, що підозру за статтями про порушення правил підготовки і проведення польотів і недбале ставлення до військової служби (ст. 416 і ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України) офіцерам оголосили 30 квітня, всього у справі проходять шість підозрюваних.

Нагадаємо, 25 вересня 2020 року військовий літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва. Він здійснював навчальні польоти. На борту перебували 27 осіб, з них 20 - курсанти харківського військового університету. 26 людей загинули. Вижив тільки один курсант.

У ДБР назвали чотири версії катастрофи Ан-26. Також було повідомлено про підозру кільком особам.

Пізніше прокуратура повідомила про підозру ще трьом військовослужбовцям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: