За добу в Афганістані вбито понад 100 талібів – AFP

Читать на русском
Таліби не коментують хід бойових дій, але відомо, що за деякими даними, сторони значно перебільшують втрати один одного.
Афганські талібиGetty Images

В результаті бойових дій між афганськими урядовими силами і талібами за останні 24 години загинули понад 100 бойовиків і близько 50 отримали поранення.

Про це повідомляє AFP з посиланням на Міністерство оборони Афганістану.

Таліби не коментують хід бойових дій, але відомо, що за деякими даними, сторони значно перебільшують втрати один одного.

Як повідомляє джерело, зіткнення між талібами та урядовими військами відбулися в декількох провінціях, зокрема в колишньому оплоті бойовиків Кандагар, проте про напад на базу в Кандагарі не заявляла жодна група. Таліби попередили, що американські військові порушили угоду від 2020 року, не завершивши виведення військ до 1 травня, внаслідок чого і стався збройний конфлікт.

Міністерство оборони заявило, що в рамках скорочення армії США, в провінції Гільменд афганським силам був переданий табір Антоник, який буде використовуватися спецпідрозділами Афганістану, що пройшли підготовку для проведення контртерористичних операцій військовими США і НАТО.

Також американські військові передали кілька баз афганським силам після того, як Вашингтон підписав угоду з талібами, що відкрила шлях для виведення іноземних військ.

Нагадаємо, Сполучені Штати та НАТО 1 травня офіційно почали виведення решти військ з Афганістану. До 11 вересня Афганістан повинні покинути близько 3500 американських військовослужбовців і близько 7000 солдатів НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: