Вакцинація: скільки українців готові зробити щеплення від COVID-19

Читать на русском
Порівняно з березнем, ставлення до вакцинації покращилося: кількість готових вакцинуватися збільшилася на 10 процентних пунктів, а не готових - зменшилася на 9 процентних пунктів.
фото з відкритих джерел

У квітні 2021 року 43% українців були готові зробити щеплення від COVID-19 у найближчі декілька місяців. При цьому, відповіли, що не готові, 52% українських респондентів.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зазначається, що порівняно з березнем, ставлення до вакцинації покращилося: кількість готових вакцинуватися збільшилася на 10 процентних пунктів (з 33% до 43%), а не готових - зменшилася на 9 процентних пунктів (з 62% до 52%).

Поголовна вакцинація і лікування хворих на коронавірус обійдуться бюджету в рівну суму – експертНа сьогодні урядом заплановано виділити 10 млрд грн на лікування українців від коронавірусу, проте в НСЗУ впевнені - цього мало

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування 13-15 квітня 2021 року серед 2001 респондента по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Опитування було проведене методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

При цьому, статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4%.

Порівняно з березнем, ставлення до вакцинації покращилося: кількість готових вакцинуватися збільшилася на 10 процентних пунктів, а не готових - зменшилася на 9 процентних пунктів.
Фото: РБК-Україна

Зазначимо, що згідно з даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», у середині березня 27% українців були готові зробити щеплення вакциною від коронавірусу Covieshield. Не хочуть робити щеплення цим препаратом 67% респондентів.

Нагадаємо, що Єврокомісія рекомендувала ЄС дозволити в'їзд вакцинованим туристам.

Напередодні стало відомо, що перше щеплення отримали понад 755 тисяч українців.

Раніше повідомлялося, що повторна вакцинація препаратом AstraZeneca почнеться з 19 травня.

Зазначимо, що щеплення проти COVID-19 є добровільними. Наразі в Україні триває другий етап вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: