Повторну вакцинацію препаратом AstraZeneca почнуть із 19 травня

Читать на русском
В Україні повторні щеплення проти коронавірусу вакциною AstraZeneca почнуть робити з 19 травня. Раніше називалася дата 23 травня.
фото з відкритих джерел

В Україні повторні щеплення проти коронавірусу вакциною компанії AstraZeneca почнуть робити з 19 травня. Раніше називалася дата 23 травня.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу у п'ятницю, 30 квітня.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Для проведення другої вакцинації з 19 травня вакциною AstraZeneca вже зарезервовано її 15 тисяч доз», - сказав Ляшко.

Він нагадав, що на даний момент в Україні використовуються вакцини від Pfizer, Sinovac і AstraZeneca (під торговими назвами Covishield, SKBio).

Як повідомлялося, в Україні протягом 29 квітня щеплення від коронавірусу отримали 73 376 осіб. Всього 702 440 осіб щеплено з початку кампанії вакцинації. Дві дози отримали тільки 130 осіб.

Нагадаємо, перша партія вакцини від коронавірусу Covishield (AstraZeneca) прибула до України з Індії 23 лютого - 500 тис. доз.

23 квітня Україна отримала нову партію вакцини від AstraZeneca південнокорейського виробництва - 367 тис. доз. Тоді ж глава МОЗ повідомляв, що вакцини з нової партії є повністю взаємозамінними.

За його словами, повторні щеплення від COVID в Україні повинні були почати робити з 23 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: