Киргизстан і Таджикистан відвели військових від кордону

Читать на русском
Киргизстан і Таджикистан відвели додаткові сили від місця конфлікту біля кордону. 3 травня ситуація залишається стабільною.
eurasianet.orgШлюз водорозподільного пункту Головний

Киргизстан і Таджикистан відвели додаткові сили від місця конфлікту біля кордону. У понеділок, 3 травня, ситуація залишається стабільною.

Про це повідомляє портал 24.kg з посиланням на Державну прикордонну службу республіки.

Прикордонний конфлікт: як вода ледь не призвела до війниПричиною конфлікту, який розпочався 29 квітня, стали спірні території між Киргизстаном і Таджикистаном.

Так, сьогодні сторони завершили відведення додаткових сил і техніки з лінії державного кордону вглиб власної території.

Спільна комісія, яка складається з офіцерів оборонних відомств Киргизстану і Таджикистану, патрулює лінію киргизько-таджицького кордону. За минулу ніч інциденти не були зафіксовані.

Нагадаємо, конфлікт на кордоні Киргизстану та Таджикистану спалахнув 28 квітня через спроби з боку Таджикистану встановити відеоспостереження ділянки водорозподільного пункту «Головний».

Почалися бої із застосуванням вогнепальної зброї. Людей, що живуть поруч в селах, евакуювали.

За останніми даними, число постраждалих громадян Киргизстану в результаті конфлікту на кордоні досягло 183 осіб, 34 людини померли.

Жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, понад 90 - поранені. Офіційних даних від Душанбе поки немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: