Конфлікт Киргизстану і Таджикистану: нові дані щодо постраждалих

Читать на русском
Число постраждалих громадян Киргизстану в результаті конфлікту на кордоні з Таджикистаном досягло 183 осіб. Офіційних даних від Душанбе поки немає.
скрін з відео

Число постраждалих громадян Киргизстану у результаті конфлікту на кордоні з Таджикистаном досягло 183 осіб.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я країни Алізе Солтонбекова на брифінгу в понеділок, 3 травня, передає МОЗ Киргизстану.

Прикордонний конфлікт: як вода ледь не призвела до війниПричиною конфлікту, який розпочався 29 квітня, стали спірні території між Киргизстаном і Таджикистаном.

«Число постраждалих громадян Киргизстану в результаті конфлікту на кордоні з Таджикистаном досягло 183 осіб, 34 людини померли», - сказала Солтонбекова.

За її словами, 99 постраждалих продовжують отримувати лікування в організаціях охорони здоров'я, серед них 24 військових, 75 цивільні особи.

«З 56 постраждалих, які отримують лікування в Бішкеку, один у вкрай важкому стані. Ліків, крові і її компонентів досить для надання допомоги постраждалим», - зазначила Солтонбекова.

За даними МВС Киргизстану, всі загиблі у конфлікті були вбиті з вогнепальної зброї.

У той же час, за даними ЗМІ, жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, понад 90 - поранені. Офіційних даних від Душанбе поки немає.

Нагадаємо, напередодні Киргизстан і Таджикистан ухвалили нові заходи з деескалації конфлікту на кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: