Киргизстан і Таджикистан вжили нових заходів щодо деескалації конфлікту на кордоні

Читать на русском
Сторони прийняли рішення про відведення від кордону додаткових підрозділів військовослужбовців та військової техніки
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Киргизстан і Таджикистан збережуть за собою території, якими вони володіли до початку прикордонного конфлікту в кінці квітня.

Про це заявив глава киргизького Державного комітету національної безпеки Камчибек Ташієв, повідомляє ТАСС.

«Домовилися, що за кожною стороною залишаться ділянки, які належали їй до цих подій», - сказав він.

Прикордонний конфлікт: як вода ледь не призвела до війниПричиною конфлікту, який розпочався 29 квітня, стали спірні території між Киргизстаном і Таджикистаном.

Крім того, сторони прийняли рішення про відведення від кордону додаткових підрозділів військовослужбовців та військової техніки в місця постійної дислокації та створення спільної комісії з моніторингу виконання сторонами досягнутих домовленостей.

У мерії киргизького міста Ісфар запевнили, що ситуація на кордоні спокійна.

«На цей час ми повністю відвели війська від кордону. Збройний конфлікт на кордоні завершено, тепер ми повинні крок за кроком виконати всі пункти підписаної угоди і поставити крапку в прикордонному питанні між Таджикистаном і Киргизстаном. Наша основна мета - закликати людей до мирного співіснування. Все, що сталося, пройшло. Сьогодні ми повинні спробувати зробити так, щоб люди жили в мирі та взаєморозумінні», - сказав глава Держкомітету нацбезпеки Таджикистану Саймумін Ятімов.

Нагадаємо, конфлікт між Таджикистаном і Киргизстаном загострився 28 квітня на спірній ділянці кордону. За версіями обох країн, конфлікт стався після того, як Таджикистан встановив на території ділянки «головний вододіл» камери відеоспостереження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: