Обстріли та конфлікт на кордоні Киргизстану і Таджикистану: серед поранених мер міста

Читать на русском

Збройний конфлікт на кордоні Киргизстану і Таджикистану: загострився 29 квітня. Сторони звинувачують одна одну, посилюються обстріли. Сьогодні був поранений мер таджицького міста Ісфара.
скрін з відео

На кордоні Киргизстану і Таджикистану протягом доби загострилася ситуація. Конфлікт спалахнув після того, як таджицькі військові встановили на кордоні камери відеоспостереження. Сьогодні обидві сторони вже стягнули до кордону свої війська і військову техніку.

Як повідомляє видання 24KG, загострення на кордоні виникло 28 квітня через те, що представники таджицької сторони намагалися встановити камери відеоспостереження на стовпах ліній електропередач. Представники киргизької сторони виступили проти і почали спилювати стовп. Після учасники конфлікту почали кидати каміння один в одного.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Пізніше розпочалася перестрілка між військовими підрозділами - постраждали чотири людини, у одного було вогнепальне поранення.

Держкомітет нацбезпеки Киргизстану заявив, що прикордонні війська і спецназ МВС Таджикистану використовували міномети і кулемети проти киргизьких військовослужбовців.

У свою чергу Комітет нацбезпеки Таджикистану заявив, що киргизькі військові відкрили вогонь по їх прикордонникам. Повідомляється про 8 постраждалих через обстріли.

За інформацією Telegram-каналу Mash, сьогодні, 29 квітня, обстановка загострилася.

«Машини швидкої доставляють поранених до лікарні Ісфари, прикордонного міста в Таджикистані. Місцеві кажуть, що зараз в лікарню надійшли 8 осіб після вогнепалів. Стрілянина почалася на спірній території в районі водорозподільного пункту «Головний» - і в Таджикистані, і в Киргизії цю землю вважають своєю», - йдеться в повідомленні.

Крім того, сьогодні ввечері стало відомо, що «мер таджицького міста Ісфара поранений в плече на киргизько-таджицькому кордоні. Про це повідомили в адміністрації міста». Про це також написав Telegram-канал Mash.

Також відомо, що Киргизстан оголосив режим НС в селах на кордоні з Таджикистаном. У школах призупинили заняття.

Відзначимо, ділянка кордону, на якій почали встановлювати камери (згідно з картами 1924-1927 років, а також 1989 року) належить Таджикистану. Однак киргизька сторона вважає дії таджицьких військових незаконними.

Нагадаємо, восени минулого року спалахнув збройний конфлікт між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Обидві сторони зазнали втрат армії. Завершилося протистояння перемогою Азербайджану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: