У Варшаві проходять урочистості до 230-річчя Конституції Польщі

Читать на русском
У Варшаві розпочалися урочистості з нагоди 230-річчя прийняття першої конституції Речі Посполитої. У заході беруть участь п'ять президентів, в тому числі і Володимир Зеленський.
facebook.com/prezydentplскрін з відео

У столиці Польщі Варшаві розпочалися урочистості з нагоди 230-річчя прийняття першої конституції Речі Посполитої. У заході беруть участь п'ять президентів, в тому числі і Володимир Зеленський.

Як передає Укрінформ, торжества проходять перед королівським замком.

Іноземні гості підтверджують візити на 30-річчя Незалежності України – ЄрмакОфіс президента України запросив багатьох високих іноземних гостей на святкування 30-річчя Незалежності України, і деякі з них вже підтвердили намір прибути на свято.

Президент Польщі Анджей Дуда зустрів міжнародних гостей, серед яких президенти України Володимир Зеленський, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс і Литви Керсті Кальюлайд.

Президенти п'яти країн підпишуть спільну декларацію в контексті круглої річниці прийняття польської конституції 3 травня. В рамках зустрічі президентів відбудеться спільна дискусія про майбутнє Європи.

Після цього заплановані переговори Зеленського і Дуди. По завершенню передбачається брифінг обох президентів.

Відзначимо, перша Конституція Речі Посполитої була прийнята Сеймом 3 травня 1791 року. Вона вважається однією з найстаріших в Європі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 3 травня прибув з робочим візитом до Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: