Засідання ТКГ: чи варто погоджуватися на чергове відведення військ

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції за участю нового очільника української делегації Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна було погоджено чотири нові ділянки розведення сил. У коментарі «Слово і діло» глава ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський зауважив, що розведення на чергових чотирьох ділянках передчасне, оскільки обстріли на лініях розмежування тривають.

«Складно сказати, наскільки доцільним є розведення сил. З точки зору України, це невигідний крок, адже він послаблює нашу здатність до оборони та ускладнює оперативно-тактичну обстановку на лінії зіткнення. Тому, що з того боку немає готовності сприяти мирному врегулюванню процесу. Ми здійснюємо лише політичні рухи, які робляться відповідно до ситуації, що склалася. Ми не бачимо тенденції щодо мирного розв’язання конфлікту», – наголосив Грабський.

ТКГ погодила нові ділянки розведення сил на ДонбасіТристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилась про 4 нові ділянки розведення сил.

Експерт звернув увагу на те, що рішення щодо розведення сил у чергових чотирьох пунктах є передчасним через нестабільність.

«Навіть ОБСЄ повідомляє про певну нестабільність у тих зонах, де вже було проведено розведення військових сил. Навіщо це повторювати», – додав він.

Підсумовуючи, Сергій Грабський висловив сумніви, що оновлений склад делегації вплине на перебіг переговорів ТКГ.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року відбулось розведення сил у Золотому та поблизу Петрівського на Донбасі. Раніше сили розвели біля Станиці Луганської.

Як відомо, на Донбасі триває режим повного і всеосяжного режиму припинення вогню. Його запровадили з 27 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: