Проєкт постанови про звільнення Марченка вже відкликаний – СН

Читать на русском
Депутати від Слуги народу відкликали проєкт постанови про звільнення міністра фінансів Сергія Марченка. Заяву на ім'я голови Ради вже написано.
Олександр КорнієнкоФото: Zuma

У партії «Слуга народу» прокоментували ситуацію з проєктом постанови про звільнення Сергія Марченка з посади міністра фінансів. Документ з'явився на сайті Ради напередодні, а серед авторів значилися депутати СН.

Роз'яснення оприлюднено на сайті політсили у п'ятницю, 30 квітня.

Рік роботи Марченка: міністр фінансів виконав 26% обіцянокМіністр фінансів Марченко за рік роботи виконав 26 обіцянок, провалив – 16, ще 57 залишаються в процесі реалізації.

«Постанова про звільнення Сергія Марченка з посади міністра фінансів була ініціативою окремих представників нашої фракції. Проте, вивчивши питання, вони відкликали проєкт постанови. Відповідна заява на ім’я голови Верховної ради вже написана», - заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Він також додав, що СН поки не обговорює питання про відставку уряду або окремих керівників міністерств.

«На сьогодні немає офіційних пропозицій по заміні того чи іншого урядовця. Є багато чуток про те, що зміни можливі чи десь обговорюються. Ніхто з урядовців не є вічним. Але станом на сьогодні пропозицій по заміні когось із урядовців, які б набрали 226 голосів «за», – немає», - уточнив Корнієнко.

Нагадаємо, на сайті Ради з'явився проєкт постанови №5449 про звільнення міністра фінансів Сергія Марченка з посади. Документ був зареєстрований 29 квітня.

Серед авторів: «Слуги народу» і два колишні члени фракції - Олександр Юрченко (зараз позафракційний) і Антон Поляков («За майбутнє»).

Раніше у «Слузі народу» прокоментували можливу відставку глави МОЗ Максима Степанова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: