Арахамія прокоментував можливу відставку Степанова

Читать на русском
Слуга народу обговорить можливе звільнення глави МОЗ Максима Степанова на засіданні після 10 травня. Одним з вірогідних кандидатів може бути Віктор Ляшко, підтвердив Давид Арахамія.
фото УНІАН

Фракція «Слуга народу» обговорить питання можливої ​​відставки міністра охорони здоров'я України Максима Степанова на засіданні в десятих числах травня. Орієнтовно, розглядаються кілька кандидатів на посаду глави МОЗ, серед яких і Віктор Ляшко.

Про це у четвер, 29 квітня, повідомив в Раді голова фракції СН Давид Арахамія, передає Укрінформ.

«Ми ще не обговорювали, але у нас буде обговорення цього питання на фракції десь в десятих числах травня», - сказав Арахамія у відповідь на запитання, чи обговорювала фракція ймовірну відставку Степанова.

За словами нардепа, він особисто до кандидатури Степанова ставився позитивно, але «з огляду на серію провальних обіцянок щодо плану вакцинації, я вважаю, що повинні бути якісь рішення».

«Можливо, це буде просто попередження. Я не знаю, наскільки фатальним воно повинно бути, але я точно вважаю, що просто так переносити раз, два, три, чотири (вакцинацію - ред.) і не понести за це ніякої відповідальності політичної...Тому що міністр - це політична фігура, це не менеджер...повинен нести політичну відповідальність», - сказав Арахамія.

У той же час він підтвердив, що на посаду голови МОЗ можуть розглянути кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

«Є кандидатура Ляшка, вона взагалі була на радарі. Деякі ще кандидатури...», - зазначив депутат, не називаючи прізвищ.

На питання, чи обговорюється на Банковій відставка Степанова, Арахамія відповів: «Зараз не обговорюється».

Він також уточнив, що поки не планується позачергове засідання для розгляду питання відставки Степанова, за скликання якого зібрала підписи фракція «Голос».

«Я думаю, що раніше ніж 15 травня жодних ухвал не буде взагалі в парламенті», - додав Арахамія.

Нагадаємо, напередодні у фракції «Голос» заявили, що зібрали понад 150 підписів для проведення позачергового засідання з питання відставки міністра Степанова.

«Слово і діло» писало про те, що задекларував глава МОЗ Максим Степанов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: