Степанов прокоментував інформацію про свою можливу відставку

Читать на русском
Міністр додав, що вважає будь-які претензії на свою адресу абсолютно несправедливими, оскільки медична система країни була не готова до коронавірусу
Міністр охорони здоров'я Максим Степановslovoidilo.ua

МОЗ вже майже рік живе в стані перманентного очікування відставки міністра. Іншими словами, поки система охорони здоров'я бореться з пандемією коронавірусу, депутати воюють з міністром.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24»

«З травня минулого року МОЗ живе з розумінням того, що хтось збирає підписи, вимагаючи моєї відставки. Все це супроводжується загальними словами — провал тестування, провал з COVID-19, потім не такий карантин, треба інший вводити, потім не такі вакцини привозили, друга партія вакцин теж не так. Мене вже рік відчувають - що буде з моєю нервовою системою. З моєю нервовою системою все в порядку. Нарешті «велика перемога» - зібрали 150 підписів. Так у нас відбувається в країні. Я рік борюся з COVID-19, а вони Рік борються зі мною», - сказав він.

Голові МОЗ загрожує відставка у разі зриву вакцинації: як Степанов виконував обіцянкиМаксим Степанов на посаді міністра охорони здоров'я виконав 22 обіцянки, провалив – 24. Ще 96 зараз в процесі виконання.

Міністр додав, що вважає будь-які претензії на свою адресу абсолютно несправедливими.

«Наша медична система була повністю не готова, тим більше до такого виклику як COVID-19, вона зробила стрибок за цей рік. Здатність медичної системи робити ПЛР-тестування збільшена в 400 разів на рік. У нас на піку третьої хвилі епідемії на кисні перебувало 44 тис.осіб. Рік тому система мала лише 3,5 тис.ліжок з киснем... У нас укладені, проплачені контракти - це 32 млн доз разом з COVAX. Я витримаю, тому що я точно знаю, що точно знаю, що в цій країні можна побудувати нормальну медицину, яка буде дійсно допомагати, і у людей не буде страху захворіти», — сказав він.

Нагадаємо, фракція «Слуга народу» обговорить питання можливої відставки міністра охорони здоров'я України Максима Степанова на засіданні в десятих числах травня. Орієнтовно, розглядаються кілька кандидатів на посаду голови МОЗ, серед яких - Віктор Ляшко.

Напередодні у фракції «Голос» заявили, що зібрали понад 150 підписів для проведення позачергового засідання з питання відставки міністра Степанова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: