Марченко назвав популістським рішення Ради про реструктуризацію валютних кредитів

Читать на русском
Міністерство фінансів, як і НБУ, давало застереження щодо закону про реструктуризацію валютних кредитів.
Слово і діло

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає популістськими закони про реструктуризацію валютних кредитів, які парламент ухвалив 13 квітня.

«Я згоден, це досить популістське рішення. Ми, як Міністерство фінансів, давали застереження щодо цього. Національний банк також давав застереження. Але рішення прийнято, будемо його виконувати. Закон є закон», – заявив Марченко в інтерв'ю «Слово і діло».

Валютні кредити: які зміни чекають українцівРада прийняла закони для захисту боржників за валютними кредитами. Що зміниться для українців – на інфографіці.

Також Марченко розповів про впровадження «Доступної іпотеки» під 7% – темп, за його словами, є недостатнім, але до кінця року уряд розраховує вийти на 5 тисяч кредитів.

«Зараз у нас в програмі вже 14 банків: приєдналися до перших семи ще чотири банки. Ми вже видали понад 173 (станом на 26 квітня – ред.) кредитів. Це ніщо порівняно з нашими очікуваннями, тому що наші очікування на цей рік – 5000 кредитів. Але я бачу, як розгортаються ці процеси – розгортаються досить повільно, ми їх прискорюємо, надаємо банкам пояснення, інструктуємо їх, – якщо необхідно буде змінювати постанову, ми готові. Тобто, питання, в даному випадку, в інертності самої банківської системи, я б так сказав», – сказав глава Мінфіну.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, що передбачають закони про реструктуризацію кредитів у валюті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: