У РФ назвали кількість військових, задіяних у квітневих навчаннях

Читать на русском
Росія задіяла понад 300 тисяч військових під час весняних навчань, в тому числі - біля українського кордону.
фото РИА Новости

Росія під час перевірки боєготовності своєї армії задіяла понад 300 тисяч військових. У РФ заявляють, що до місць своєї дислокації повернулися всі учасники навчань, крім одного військового ешелону.

Про це в четвер, 29 квітня, розповів начальник Генштабу ВС РФ Валерій Герасимов, пише російський Інтерфакс.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, всього в рамках квітневих навчань в Росії взяли участь понад 300 тисяч військових і 35 тисяч одиниць озброєння і військової техніки.

«Були задіяні 180 кораблів і катерів, а також близько 900 літальних апаратів, у тому числі 15 літаків дальньої авіації і 40 літаків військово-транспортної авіації», - сказав Герасимов.

Командувач Північним флотом Олександр Моїсеєв заявив, що всі підрозділи флоту повернулися на місця постійної дислокації.

У той же час командувач військами Західного ВО Олександр Журавльов проінформував, що на бази повернулися всі учасники навчань, крім одного військового ешелону - з полігону Муліно.

Нагадаємо, Росія почала відведення своєї армії від кордонів і з Криму з 23 квітня. Російські війська повинні повернутися на бази до 1 травня.

Держприкордонслужба України раніше заявляла, що відведення військ так і не розпочалося у Воронезькій області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: