Байден хоче обговорити на зустрічі з Путіним Україну – Білий дім

Читать на русском
Байден вже висловлював свою стурбованість щодо політики РФ щодо України, зокрема, в розмові між двома президентами
Байден та Путінpicture-alliance

Президент США Джозеф Байден планує під час саміту з президентом Росії Володимиром Путіним обговорити питання України.

Про це повідомив радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу MSNBC.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

За словами Саллівана, Байден вже висловлював свою стурбованість щодо політики РФ щодо України, зокрема, в розмові між двома президентами. Крім того, питання суверенітету і територіальної цілісності України стане одним з питань для обговорення на саміті, де обидва президенти поговорять про різні аспекти відносин між США і РФ.

«Це те, що ми маємо намір робити в майбутньому (підтримувати Україну), але ми маємо намір це робити за допомогою дипломатичного спілкування високого рівня, а не шляхом висунення публічних ультиматумів», - додав радник.

Нагадаємо, 13 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України та запропонував йому особисту зустріч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: