ТКГ не обговорила документ щодо режиму тиші – Кравчук

Читать на русском
Не вдалося досягти остаточних домовленостей з приводу додаткового механізму контролю за дотриманням режиму припинення вогню
Леонід Кравчукleonid-kravchuk.com.ua

Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 27 квітня документ про посилення контролю режиму припинення вогню на Донбасі не розглядався. Робоча підгрупа розгляне його 28 квітня.

Про це повідомив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Дом».

За словами Кравчука, не вдалося досягти остаточних домовленостей з приводу додаткового механізму контролю за дотриманням режиму припинення вогню.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«Річ у тому, що підгрупа не приймає остаточного рішення. Є чотири підгрупи у складі ТКГ: політична, з питань безпеки, гуманітарна та економічна. Вони створені для того, щоб готувати порядок денний, який розглядатиметься на засіданні спільної Тристоронньої контактної групи. Вони працюють. А рішення буде прийматися завтра», - сказав Кравчук.

Втім, додав глава української делегації, очікування від майбутнього обговорення швидше позитивні.

«Тому що йде процес обговорення, не відштовхування питання, а саме обговорення. У нас рідко таке було на робочих підгрупах, коли теми обговорювалися. Останнім часом, у всякому разі. А зараз ось ця тема обговорюється», - додав Кравчук.

Раніше повідомлялося, що запропонований Україною проєкт щодо узгодження Доповнення до заходів щодо посилення режиму припинення вогню на Донбасі буде обговорюватися на засіданні ТКГ 27 квітня, і вже 28 квітня може бути прийнятий.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: