Степанов спростував нецільове витрачання вакцини Pfizer

Читать на русском
Американську вакцину в Україні отримують всі українці, які перебувають у спеціалізованих медичних закладах, соцпрацівники та рятувальники
Ілюстративне фотоReuters

Державний план вакцинації від коронавірусної інфекції передбачає, що в Україні вакцину Pfizer в першу чергу отримують працівники та пацієнти спеціалізованих закладів, соціальні працівники та рятувальники. Нецільового витрачання цієї вакцини немає.

Про це 26 квітня розповів міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі передачі «Свобода слова на ICTV».

Степанов також додав, що американську вакцину в Україні отримують всі українці, які знаходяться в спеціалізованих медичних закладах - це Психоневрологічні інтернати, геріатричні інтернати, будинки для осіб похилого віку. Цією ж вакциною прищеплюються соціальні працівники та рятувальники.

«Вакцинуються цією вакциною всі люди, які в спецзакладах знаходяться, включаючи персонал і пацієнтів, соціальні працівники. Також цією вакциною прищеплюються всі працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій», - уточнив Степанов.

Нагадаємо, Україна в травні-червні 2021 року повинна отримати ще дві партії вакцин від COVID-19 в рамках глобальної ініціативи COVAX. Серед них буде партія вакцин виробництва компанії Pfizer.

А першу партію вакцини Pfizer (117 тисяч доз) привезли 16 квітня.

Станом на 26 квітня в Україні вже вакцинувалися від COVID-19 528 033 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: