Коронавірус треба зупиняти не карантином, а вакцинацією – лікар

Читать на русском
Держава повинна кинути всі зусилля на проведення масової вакцинації, а не намагатися вводити карантин, який все одно ніхто не дотримується
Ілюстративне фотоua.news

Українці в більшості своїй абсолютно не дотримуються карантину, тому зупинити поширення коронавірусу в Україні може тільки тотальна вакцинація всіх бажаючих.

Про це заявив лікар-інфекціоніст Андрій Александрін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Коронавіруси прийшли в наше життя надовго. Хочу звернути увагу, будуть переводити в жовту зону Одеську та Дніпропетровську області. Ми якраз працювали на цьому тижні в Одеській області та Дніпрі, і в першу чергу видно, як люди поводяться в громадському транспорті. Я досі дивуюся, коли в годину пік повні, забиті маршрутки, трамваї, тролейбуси, люди знаходяться без масок. Тут проблема не тільки в центральній владі, але ще і в місцевій владі, які такі питання не контролюють», - заявив він.

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

На думку медика, влада фактично виявилася заручником ситуації.

«Як тільки ми трохи послабимо карантинні заходи, які й так не виконуються, так ми відразу ж через пару тижнів будемо знову входити в піку по зростанню захворюваності, високому рівню госпіталізації, збільшенню кількості смертних випадків», - сказав він.

Александрін зазначив, що в цих умовах держава повинна кинути всі зусилля на проведення масової вакцинації, а не намагатися створювати штучну соціальну дистанцію і вводити карантин, який все одно ніхто не дотримується.

«На цей момент для нашої країни вже всім зрозуміло, що ми нездатні вводити адекватні карантинні заходи та виконувати їх. Для нас єдина можливість - це вакцинопрофілактика. Медики не можуть насильно тягнути людей на вакцинацію, станом на сьогодні ми спостерігаємо величезну кількість відмов. При цьому є велика кількість людей, які хочуть отримати вакцинацію, але вони не належать до тієї чи іншої групи та змушені чекати незрозуміло скільки часу», - сказав інфекціоніст.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксували 12 711 нових випадків захворювання на коронавірус. Це майже на півтори тисячі менше, ніж напередодні.

В Україні за минулу добу провакцинували від коронавірусу 14 339 осіб. Всього з початку кампанії вакцинації щеплено вже понад 522 тисячі українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: