Фармкомпанії США бояться витоку технологій створення вакцин в Росію

Читать на русском
Занепокоєння виробників пов'язане з позицією Адміністрації президента США Джо Байдена, а саме - можливістю тимчасової відмови від патентів на препарати від коронавірусу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Американські фармацевтичні компанії, які займаються виробництвом вакцини від коронавірусу нового типу, висловили побоювання про можливість витоків в Росію і Китай. Вони можуть використовувати технологію матричної рибонуклеїнової кислоти.

Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на джерела.

Видання повідомляє, що занепокоєння виробників пов'язане з позицією Адміністрації президента США Джо Байдена, а саме – можливістю тимчасової відмови від патентів на препарати від коронавірусу.

Після відмови від патентів Росія і Китай зможуть використовувати у своїх інтересах технологію матричної рибонуклеїнової кислоти (м-РНК), на якій заснована більшість американських вакцин від коронавірусу. Дану технологію можливо використовувати й для інших препаратів, підкреслюється в матеріалі.

Компанії Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna і Novavax, що займаються розробкою і виробництвом вакцин від коронавірусу, не дали виданню коментарів по цій темі. Білий дім на запит про коментар не відповів.

Раніше в Молдову з Росії прибув літак з партією вакцини від коронавірусу «Супутник V», яку російська сторона надала республіці як гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, російська вакцина від коронавірусу «Супутник V» безнадійно запізнилася; вона з'явиться на ринку Євросоюзу занадто пізно, щоб використовуватися, навіть за умови, що вона зможе отримати допуск на використання від Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: