Екс-глава МОЗ розповіла, як Україна може поповнити запас вакцини

Читать на русском
Україна може перекупити вакцину AstraZeneca, від якої відмовилися в Данії, але цим терміново повинні зайнятися МЗС і МОЗ
Зоряна СкалецькаУкраїнські новини

Українські чиновники, можливо, попросять продати «непотрібну╗ вакцину AstraZeneca після категоричної відмови Данії від використання цієї вакцини від коронавірусу.

Про це заявила ексміністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в ефірі телеканалу «Україна 24».

«В першу чергу, такі переговори потрібно вести через виробника, це повинен бути тристоронній договір. І друге - потрібно розуміти, що у більшості країн Європи були паралельні договори на більшу кількість, ніж потрібно. І так може бути, що за іншими договорами швидше здійснюються поставки, і вони просто вирішили, що економічно вигідніше закрити питання за іншими договорами. Всі умови та причини, чому приймаються такі рішення, вони не викладають повністю, тому я б не робила однозначного висновку щодо якості», - розповіла ексглава МОЗ.

При цьому Скалецька вважає, що «запитати Данію і виробника однозначно потрібно», і зробити це повинні МЗС і МОЗ.

Нагадаємо, Україна повинна отримати ще 1,4 млн доз вакцин від COVID-19 в рамках глобального механізму COVAX і 500 тис.доз китайської речовини Sinovac до кінця травня поточного року.

За минулу добу вакцинувалися від коронавірусу 14 339 осіб. Всього з початку кампанії вакцинації щеплено вже понад 522 тисячі українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: