У Зеленського звинуватили олігархів у низькому ВВП України

Читать на русском
За словами Устенка, держава отримає стійке зростання ВВП, якщо зуміє вирішити ряд економічних проблем
Олег УстенкоГлавком

Президент Володимир Зеленський веде боротьбу з олігархічною системою в цілому, а аж ніяк не з конкретними особами. Метою антиолігархічної кампанії є створення прозорих і чесних умов для ведення бізнесу.

Про це заявив радник президента з питань економіки Олег Устенко, повідомляє пресслужба офісу президента України.

Зеленський надав чинності санкціям проти контрабандистів: список персон та компанійДо списку потрапили 13 громадян України, 93 українських фірми та дві російські компанії; загалом проти них введено 17 обмежувальних заходів

«Олігархи зупиняють розвиток економіки. Вони живуть досить непогано і розуміють, як жити в такій економіці, і блокують її розвиток, тому що їм не потрібна конкуренція. Для них важливо залишати в економіці високий рівень монополізму, блокувати розвиток конкуренції... У моєму розумінні, якби не така консервація, яка проходила в питанні олігархату, ми б давно отримали ВВП України не 165 мільярдів доларів, як минулого року, а в межах 400 мільярдів доларів», - заявив Устенко.

За словами радника, держава отримає стійке зростання ВВП, якщо зуміє вирішити ряд економічних проблем.

Нагадаємо, що 15 квітня президент Володимир Зеленський анонсував нові санкції за причетність до контрабанди. За його словами, на засіданні Ради нацбезпеки та оборони прийняли новий пакет санкцій проти контрабандистів.

Також Зеленський за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони в четвер заявив про ініціативу з розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їх впливу на політику і прийняття законів в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: